
Ingredience: 2 kg vepřových žeber, 1 čerstvý křen (150g), 150ml kompotovaných brusinek, 200ml piva, 100ml oleje, sůl, pepř
Postup: Vepřová žebra opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme. Rozdělíme na menší části po 250g a důkladně osolíme a opepříme. Do misky si najemno nastrouháme oloupaný křen a zakápneme olejem a pivem. Vše důkladně promícháme a opepříme. Do druhé misky si dáme kompotované brusinky, které rozmělníme tyčovým mixérem. Do velké misky dáme žebra a přidáme křen s pivem a olejem. Vše důkladně promícháme a necháme alespoň 4 hodiny uležet. Mezitím si připravíme 8 kusů alobalu, do kterého budeme jednotlivé kusy žeber balit. Alobal je třeba volit pevnější, aby se neprotrhl o kosti. Do každého alobalu dáme kus žebra a přelijeme brusinkovým přelivem. Pak zabalíme a vložíme na rozpálený gril. V alobalu grilujeme 30 minut a pak žebra z alobalu vyndáme a necháme ještě 3 minuty z každé strany opéct na roštu.
Další tipy na grilovaná žebra z webu Zabijačky. cz, nebo na solo grilovaná žebra z webu jednoho z prodejců grilů
Vhodná příloha: chléb, hranolky