Vepřový špíz nejen z masa

Vepřový špíz nejen z masa

 

Vepřový špíz nejen z masa
Vepřový špíz nejen z masa

Ingredience: 1 vepřový jazyk (200g), 200g vepřové plece, 200g vepřového bůčku, 200g vepřových jater, 2 cibule, 8 stroužků česneku, 4 snítky rozmarýnu, olej, sůl pepř, nové koření, bobkový list.

 

Postup: Ze všeho nejdříve si připravíme vepřové jazyky. Pod tekoucí vodou opláchneme a vložíme do vlažné vody. Vodu osolíme, přidáme bobkový list, nové koření a přivedeme k varu. Vaříme 1 hodinu a pak necháme vychladnout animálně 2 hodiny a pak je oloupeme. Vepřová játra si nakrájíme na kostky cca. 3x3cm, vložíme do misky, kde opepříme a přidáme nasekaný rozmarýn. Do další misky si nakrájíme bůček s plecí, osolíme a opepříme. Vše necháme v chladu uležet alespoň 2 hodiny. Pak si na kostky nakrájíme také jazyky, oloupeme stroužky česneku a cibuli nakrájíme na čtvrtiny. Střídavě na namočené špejle nebo grilovací jehly napichujeme plec, cibuli, játra, bůček, česnek a jazyk. Pak špízy vložíme na rozpálený gril, kde grilujeme 8 minut a pravidelně otáčíme, aby se špízy opekly ze všech stran.

 

Vhodná příloha: bramborová kaše, hranolky

Related Posts