Grilovaná vepřová žebra na víně

Grilovaná vepřová žebra na víně

Grilovaná vepřová žebra na víně
Grilovaná vepřová žebra na víně

Ingredience: 300 g vepřových žeber, sůl, olivový olej, pepř, rajský protlak, červené víno, česnek, ořechy, bylinky na ozdobu dle vlastního výběru, mozarella, citrón, bazalka

 

Postup: Grilovat vepřová žebra na víně není až tak obvyklé, všem dneska to tak bude. Maso si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Připravíme si marinádu – olivový olej, sůl, pepř, rajský protlak, červené víno, utřený česnek a najemno nasekané či spíše namleté ořechy. V této netradiční marinádě necháme vepřová žebra po celou noc. Další den si rozpálíme gril a maso na něm zprudka grilujeme. Hotové si vyndáme na talíř a ozdobíme bylinkou dle vlastního výběru. Nyní je na řadě příloha. Jelikož je tento recept hlavně díky marinádě neobvyklý, bude taková i příloha. Do misky si dáme mozarellu, česnek nakrájený na plátky a citrónovou kůru, přelijeme olejem a dáme na hodinu marinovat do lednice. Je to marinování bez toho, aby se šlo na gril, takže to bude rychlá příloha. Na pánev si dáme olivový olej a vložíme bazalku, jemně nakrájenou, kterou budeme chvíli opékat. Dále ji vyjmeme a necháme ubrousku okapat. Z lednice si vyndáme směs, posypeme bazalkou a můžeme podávat k hotovým vepřovým žebrům za doplnění pečiva, klidně i celozrnného, to už záleží na každém individuálně.

 

Vhodná příloha: celozrnné pečivo

Related Posts