Ingredience: 300 g vepřových žeber, olivový olej, sůl, mletá sladká paprika, jeřabinová marmeláda, fazolové lusky, rajčata, cibule, hlávkový salát, cibule, rajčata, kabanos, ocet, plnotučná hořčice, slunečnicový olej
Postup: Tato žebra budou velmi speciální díky jedné jejich příloze. Takže vepřová žebra si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Připravíme si snadnou marinádu – olivový olej, sůl, mletá sladká paprika, jeřabinová marmeláda. V této směsi necháme žebra tři dny – 72 hodin. Po uplynutí této lhůty si žebra vyndáme z marinády, vkládáme na rozpálený gril, kde grilujeme zprudka. Hotová žebra si vyndáme na talíře a připravíme si doplněk. Fazolové lusky, rajčata, cibuli a hlávkový salát si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Z fazolek odkrojíme konce a uvaříme je v osolené vodě asi tak dvacet minut. Smícháme si v misce cibuli nakrájenou na kolečka, rajčata i kabanos na menší kousky, ocet, plnotučnou hořčici, slunečnicový olej, sůl, pepř, uvařené a scezené fazolky, promícháme a na talíř k žebrům si dáme listy hlávkového salátu a na ně rozložíme umíchaný salát. Jedná se o velmi speciální salát celkově nejen, co se týká grilování. Jeřabinový džem je mírně nahořklý, je to dosti podobné chuti pomerančové kůry. Pro ty, kdo neví, jak džem vypadá, tak je tmavě oranžový. Jeřabiny mají mimo toho i dosti prospěšných látek.
Vhodná příloha: zelenina, omáčky, saláty