Ingredience: 300 g vepřových žeber, olivový olej, sůl, cukr, rum, švestková povidla, slunečnicový olej, čokoládová poleva – smetana ke šlehání 33% – čokoláda na vaření, mletá skořice, džem lesní směs, póre, jablko, citrón, kompotovaný ananas, kompotované meruňky, cukr, ocet, pepř, vejce
Postup: Bude se jednat o speciální marinování nadvakrát. Vepřová žebra si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Připravíme si první marinádu – olivový olej, sůl, cukr, rum a švestková povidla. V této směsi necháme žebra 12 hodin. Po uplynutí tohoto času si žebra z první marinády vyndáme a vložíme do další – slunečnicový olej, sůl, čokoládová poleva, mletá skořice a džem lesní směs. I v této směsi si necháme vepřová žebra také 12 hodin. Poleva se dá koupit už hotová v sáčku, případně si ji vyrobíme sami – stačí si ve vodní lázni uvést do varu smetanu ke šlehání a přelít jí nalámanou čokoládu na vaření. Když uplyne dalších 12 hodin, rozpálíme si gril, vkládáme na něj žebra a grilujeme zprudka. Hotová si vyndáme na talíř a můžeme jít k příloze. Aby se trochu srazila ta sladkost, bude se jednat o salát. Pórek, jablko a citrón si omyjeme pod tekoucí vodou, přičemž jablko si ještě oloupeme. Pórek i jablko si nakrájíme na menší kousky, přidáme kompotovaný ananas a meruňky, také na menší kousky překrájené, ochutíme cukrem, solí, octem, pepřem a citrónovou šťávou. Důkladně promícháme a podáváme k žebrům. Na závěr salát ještě obložíme natvrdo uvařenými vejci, rozkrojenými podélně napůl.
Vhodná příloha: saláty, zelenina