Ingredience: 300 vepřových kotlet, sůl, olivový olej, plnotučná hořčice, med, chilli koření, bylinky na ozdobení, máslo, žampiony, pepř, červené víno, voda, chilli papričky
Postup: Dnešní maso, tedy vepřové kotlety, budou klasicky grilované v marinádě, ovšem bude se k nim podávat ještě taková směs se žampiony dělaná na pánvi. Vše bude velmi rychlé, když se nepočítá doba na marinování, takže směle do toho. Vepřové kotlety si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nachystáme si marinádu z těchto surovin – olivový olej, sůl, plnotučná hořčice, med a chilli koření. Nemusí být moc, aby maso nebylo extra štiplavé. Klidně stačí jen na špičku nože. V této směsi necháme maso po celou noc. Další den si maso vyndáme z marinády a vkládáme ho na rozpálený gril, kde zprudka grilujeme. Hotové si vyndáme na talíř a můžeme ozdobit nějakou zelenou bylinkou, klidně stačí i petrželka, prostě každý si dá to, co mu chutná a co má rád. A nyní k samotné žampionové směsi. Rozpálíme si máslo a žampiony na něm začneme zlehka restovat. Přidáme sůl, pepř, červené víno, trochu vody a trochu chilli papričky, avšak nakrájené velmi nadrobno. Tuto směs restujeme tak dlouho, dokud se nevypaří všechen alkohol. Hotovou směs sundáme z ohně a přidáme si k masu. Můžeme doplnit na talíři čerstvou zeleninou.
Vhodná příloha: saláty, zelenina, žampionová směs