Ingredience: 300 g vepřového masa, slunečnicový olej, sůl, chilli omáčka, česnek, bílý pepř, koriandr, sójová omáčka, med, rýžové víno, čili papričky, rýže, voda, cibule, hřebíček
Postup: Tento recept bude na japonský způsob, i když trochu překopaný, jak se říká. Vepřové maso si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nachystáme si marinádu – slunečnicový olej, sůl, chilli omáčka, utřený česnek, bílý pepř, koriandr, sójová omáčka, med a rýžové víno. V této tak trochu asijské marinádě necháme maso přes noc. Další den si rozpálíme gril a maso vytažené z marinády na něj vkládáme, kde grilujeme zprudka z obou stran. Hotové vepřové maso si vyndáme na talíř a ozdobíme. Bude se zdobit čili papričkami, které se nakrájí na mini kolečka, tak jak je to vidět na fotografii níže. Nyní zvolna přejdeme k příloze v podobě rýže. Uděláme si dušenou. Rýži si propláchneme pod studenou tekoucí vodou a necháme okapat. Rozpálíme si v hrnci olej a nasypeme na něj rýži. Mírně osmahneme a následně zalijeme vodou. Cibuli si oloupeme, omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme, rozkrojíme na poloviny. Do jedné půlky napícháme hřebíček a cibuli vložíme do rýže. Zakryjeme pokličkou a dáme dusit do trouby. Platí pravidlo – na jedno kilo rýže litr a půl vody. Hotovu rýži si dáme na talíř k masu.
Vhodná příloha: rýže