Ingredience: 300 g vepřového masa, slunečnicový olej, sůl, plnotučná hořčice, máslo, ledový salát, rajčata, citrón, brambory
Postup: I tento recept patří mezi snadné, co se týká jeho přípravy. V podstatě to není zase až taková věda. Vepřové maso si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nachystáme si jemnou marinádu – slunečnicový olej, sůl, máslo a plnotučná hořčice. Jelikož se jedná pouze o takto jednoduchou marinádu, necháme v ní maso tři dny – 72 hodin. Po uplynutí této lhůty si vepřové steaky vyndáme z marinády a vkládáme je na rozpálený gril, kde grilujeme zprudka po obou stranách. Hotové si vyndáme na talíř a připravíme zeleninovou oblohu. Ledový salát a rajčata si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Salát rozprostřeme k masu a poklademe na něj rajčata nakrájená na plátky. Jako bonus ještě vše pokapeme citrónovou šťávou. Na závěr tu máme ještě přílohu v podobě hranolků. Brambory si oloupeme, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nakrájíme je na hranolky a smažíme v rozpáleném oleji dočervena. Hotové hranolky si vyndáme na papírový ubrousek, který vysaje přebytečný olej a posléze je přidáme na talíř k masu a zelenině. Solíme až nyní. Kdybychom hranolky osolily ještě před smažením nebo během něj, mohly by ztvrdnout.
Vhodná příloha: hranolky, zelenina