Ingredience: 800g vepřového bůčku, 2 jablka, 2 hrušky, špetka skořice, sůl, pepř, 8 snítek rozmarýnu, 8 lístků bazalky, 50g strouhanky, 50g kukuřičných vloček
Postup: Vepřový bůček si rozkrojíme na 4 stejně velké části, které osolíme a opepříme. Aby se sůl dostala lépe do masa, na straně s kůží nařízneme bůček několika nářezy. Do misky si nahrubo nastrouháme oloupaná jablka a hrušky. Přidáme k nim špetku skořice a také nasekané bylinky – rozmarýn a bazalku. V mixeru si rozmixujeme kukuřičné vločky, přidáme k nim strouhanku a nasypeme do misky s jablky a hruškami. Vše důkladně promícháme a necháme také chvilku uležet. Kusy vepřového bůčku dáme na připravené části alobalu a každý kus nejprve obalíme směsí jablečno-hruškové strouhanky a až poté zabalíme do alobalu. Zabalené maso s jablky vložíme na rozpálený gril a na středním ohni grilujeme 30 minut. Průběžně alobal otáčíme. Servírujeme z grilu přímo na talíř, ještě zabalené v alobalu. Strouhanka na mase po ugrilování vytvoří sladkou krustu.
PS – jinak třeba takhle může také vypadat vepřový bůček – na grilu. Kam se hrabe hovězí 🙂
Vhodná příloha: pečené brambory