Ingredience: 300 g vepřového masa, sůl, olivový olej, pepř, majoránka, oregano, grilovací koření, mletý kmín, máslo, hladká mouka, citrón, tvrdý sýr, smetana ke šlehání 33 %
Postup: Obvykle se tímto způsobem připravuje hovězí maso, ale tentokrát se použije vepřové. To si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Následuje marináda, která se z drtivé většiny bude skládat z koření. Smícháme si olivový olej, sůl, mletý pepř, majoránku, oregano, grilovací koření a mletý kmín. V této směsi necháme maso přes noc. Další den si rozpálíme gril a maso, jenž na něj vložíme, ještě zakápneme olivovým olejem a grilujeme ho zprudka. Hotové maso si vyndáme na talíř a nachystáme si přílohu, která nebude vůbec složitá. Bude se jednat o lehkou sýrovou omáčku. Rozpustíme si na pánvi máslo a zaprášíme ho moukou. Přidáme citrónovou šťávu, osolíme, dále vsypeme nastrouhaný tvrdý sýr, a když už je rozpuštěný, tak ještě zalijeme smetanou ke šlehání. Promíchneme a hned sundáme – smetana by se mohla srazit, kdyby byla dlouho na ohni. Směs by se neměla vařit. Kdo by měl zájem, může do omáčky přilít ještě bílé víno, ale to nemusí být. Omáčku podáváme k pepřovým steakům. K tomu všemu se mohou podávat ještě uvařené brambory, nicméně klidně stačí jako příloha i pečivo.
Vhodná příloha: omáčky, pečivo