Grilovaný špíz - Image courtesy of jackthumm at FreeDigitalPhotos.netImage courtesy of jackthumm at FreeDigitalPhotos.net

Grilovaný vepřovo-zeleninový špíz v alobalu s parmezánem

Grilovaný špíz - Image courtesy of jackthumm at FreeDigitalPhotos.netImage courtesy of jackthumm at FreeDigitalPhotos.net
Grilovaný špíz – Image courtesy of jackthumm at FreeDigitalPhotos.netImage courtesy of jackthumm at FreeDigitalPhotos.net

Ingredience: 250g vepřové krkovice, 150g slaniny vcelku, 4 cibule, 3 papriky (jinak barevné), 12ks cherry rajčátek, 40g parmezánu, sůl, pepř, rozmarýn, olej.

 

Postup: Vepřové maso nakrájíme na kostky společně se slaninou. Dáme do misky, osolíme, opepříme, přidáme rozmarýn, zakápneme olejem a necháme odležet v chladu. Mezitím si na špíz nakrájíme cibuli na čtvrtky, papriku na kousky velké přibližne jako slanina a cherry rajčátka necháme vcelku. Na grilovací jehly (nebo na namočené špejle) napichujeme střídavě maso, slaninu, cibuli, papriky a cherry rajčátka. Celý špíz potom zabalíme do alobalu a grilujeme 15 minut. Před podáváním sundáme alobal a necháme asi 3 minuty opéct bez alobalu. Při servisu lehce posypeme nastrouhaným parmezánem pro lepší chuť.  Podobným způsobem můžeme připravit i grilovaný špíz z vepřové panenky.

 Vhodná příloha: šťouchané nebo grilované brambory

Related Posts