Ingredience: 300 g vepřového masa, slunečnicový olej, sůl, plnotučná hořčice, med, citrón, mrkev, cuketa, sterilovaná kukuřice, vejce, hladká mouka, ovesné vločky
Postup: Opět velmi jednoduchá příprava. A proč na žluto – drtivá většina surovin v marinádě bude mít tuto barvu. Maso si tedy omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Smícháme si marinádu – slunečnicový olej, sůl, plnotučná hořčice, med, citrónová kůra a šťáva. V této směsi necháme maso přes noc. Další den si rozpálíme gril, maso vyndáme z marinády. vkládáme a grilujeme zprudka po obou stranách. Hotové maso si vyndáme na talíř a směle pokračujeme dále. Mrkev a cukety si oloupeme, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Obě zeleniny nastrouháme nahrubo a dáme do misky. Sterilovanou kukuřici necháme okapat na sítu. Přidáme k mrkvi a k této směsi dále dáme vejce, hladkou mouku, ovesné vločky a osolíme. Vše důkladně promícháme a tvoříme menší placičky, které vkládáme na rozpálený olej na pánvi a smažíme dozlatova. Osmažené placičky si vyndáme na talíř s ubrouskem a necháme odsát přebytečný olej. Podáváme k masu. Pokud někdo nemá rád cuketu, případně mrkev, může si tuto zeleninu nahradit svojí oblíbenou. Vločky jsou takovou zvláštností u těchto placiček, nicméně kdo k nim má odpor, vynechá je.
Vhodná příloha: zelenina