Ingredience: 300 g hovězího nebo vepřového masa, sůl, olivový olej, plnotučná hořčice, limetky, mandarinky, masový vývar – ne z kostky, máslo, mozzarella, česnek, bazalka, pepř, bochánky
Postup: Kombinace sladkého a trochu ostřejšího není dneska už nic zvláštního, a to speciálně u grilování. Dnešní recept toho bude důkazem. Vepřové nebo hovězí maso – výběr je na každém, kdo si co dá – omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Připravíme si marinádu smícháním těchto surovin – olivový olej, sůl, plnotučná hořčice, limetková šťáva, mandarinková šťáva a masový vývar – podle toho, jaký druh masa máme. V této směsi necháme steaky marinovat 24 hodin. Po uplynutí této doby si rozpálíme gril, kam vkládáme steaky a grilujeme zprudka. Hotové si vytáhneme na talíř a můžeme si ještě připravit přílohu. K těmto steakům se opět hodí mozzarella, ale zase trochu jinak. Máslo se smíchá s mozzarellou, česnekem, bazalkou, solí a pepřem. Dále je potřeba mít bochánky, do kterých se dají dělat zářezy. Když je tedy máme, uděláme šikmé řezy a do místa řezu se dá připravená směs – čím více, tím lépe. Takto připravená příloha se vkládá do horkovzdušné trouby při 200 stupních Celsia zhruba na čtvrt hodiny – postačí klidně na pečícím papíře. Hotové bochánky se vyndají a podávají k připraveným grilovaným steakům.
Vhodná příloha: bochánky s mozarellou