4 vepřové řízky, 9 lžic oleje k potírání, sůl
Marináda: 2 cibule nakrájená na jemné plátky nebo 1 lžíce sušené cibule, 4 lžíce vinného octa, 4 lžíce červeného vína, sladké sójové omáčky nebo sherry, špetka rozmarýny a tymiánu.
Řízky (pokud možno ne příliš tučné a pokud možno stejnoměrně silné) necháme odležet asi 1 hodinu v dobře promísené marinádě. Pak je vyjmeme a osušíme utěrkou. Je-li maso skutečně libové, potřeme je olejem a grilujeme na horkém naolejovaném roštu z každé strany asi 4 – 5 minut. Občas potřeme maso zbytkem marinády, z níž jsme předem odstranili kousky cibule, které by jinak snadno zuhelnatěly. Nakonec řízky osolíme.
Doba přípravy: 1 hod. 30 min.