Ingredience: 300 g kuřecího a vepřového masa, sůl, olivový olej, pepř, sójová omáčka, sherry, cukr, kukuřičný škrob, oranžová a zelená paprika, cibule, česnekové grilovací koření, sušené oregano, mletý kmín, sušený koriandr, mletý anýz, chilli koření, kari koření, cukr
Postup: I když je název mnohoznačný, tak se opět jedná o grilovaný pokrm, kde budou zapotřebí na jehlu čtyři suroviny, takže se hned pustíme do přípravy. Maso i zeleninu si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Připravíme si marinádu na maso – olivový olej, sůl, pepř, sójová omáčka, sherry, cukr a kukuřičný škrob. V této směsi necháme maso přes noc. Zeleninu si nakrájíme na menší kousky. Nebudeme marinovat, ale nachystáme si kořenící směs. Smícháme česnekové grilovací koření, oregano, pepř, mletý kmín, koriandr, mletý anýz, kari koření, chilli koření a cukr. V této směsi zeleninu necháme půl hodiny tzv. poválet. Když je maso namarinované a zelenina nakořeněná, tak všechno začneme napíchávat na jehlu v tomto pořadí – vepřové maso, oranžová paprika, cibule, zelená paprika, kuřecí maso, oranžová paprika, cibule, zelená paprika a pak zase vepřové a tak to pokračuje, dokud je místo na jehle. Hotové špízy ještě pokapeme olejem a vkládáme na rozpálený gril, kde grilujeme zprudka. Hotové špízy si vytáhneme na talíř a podáváme, stačí klidně s pečivem, nemusí být nic jiného.
Vhodná příloha: pečivo