Ingredience:
1 vepřová kýta s kůží, 3-4,5 kg
1 hrnek oblíbené omáčky na grilování
dřevěné špalíky jabloně a ořešáku
Jakákoliv směs na napichování masa
Detaily receptu:
Okrájejte tlusté maso. Smíchejte všechny suché ingredience a potřete směsí maso z obou stran. Před grilováním maso nechte odležet na půl hodiny v pokojové teplotě.
Kýtu potřete mazáním, aby byla ze všech stran mazlavá. Kýtu zabalte do alobalu a na 4 hodiny jí dejte do lednice.
Vajíčko naplňte uhlím a přidejte dřevěné špalíky a smíchejte je s uhlím.
BGE připravte na nepřímé vaření, rozpalte ho na 110°C. Na rošt můžete dát misku na chytání výpeku.
Kýtu dělejte pomalu a na nízké teploty asi 18 hodin. Jakmile má kýta 90°C, sundejte ji z grilu a zabalte do dvojité fólie.
Kýtu nechte odpočívat 30 minut, maso bude hezky jemné a jednoduše ho odtrhnete rukou.