Vepřová játra na majoránce s grilovaným jablkem a restovanou cibulí

Vepřová játra na majoránce s grilovaným jablkem a restovanou cibulí

 

Vepřová játra na majoránce s grilovaným jablkem a restovanou cibulí
Vepřová játra na majoránce s grilovaným jablkem a restovanou cibulí

Ingredience: 600g vepřových jater, 2 jablka, 4 snítky čerstvé majoránky, 4 cibule, sůl, pepř, olej

 

Postup: Vepřová játra odblaníme, opláchneme od krve a nakrájíme na 4 plátky. Plátky jater z obou stran opepříme, vložíme do misky, přidáme lístky z čerstvé majoránky, zakápneme olejem a necháme 2 hodiny uležet v chladu. Mezitím si oloupeme jablka a vykrojíme z nich střed. Každé jablko nakrájíme na 8 plátků s dírou uprostřed. Cibule si nakrájíme na půlkolečka. Z mísy vyndáme játra a vložíme je na gril. Grilujeme 4-5 minut z každé strany, aby nebyly vysušené. Po prvním otočení dáme na gril i pánev s olejem, na které orestujeme cibuli a na gril vložíme také jablka, kterým stačí 2 minuty z každé strany. Než začneme servírovat nesmíme zapomenout grilovaná játra osolit. Podáváme plátek jater, posypaný restovanou cibulí a se čtyřmi plátky grilovaného jablka.

 

Vhodná příloha: grilované brambory v alobalu

Related Posts