Vepřová panenka s ostřejšími konci

Vepřová panenka s ostřejšími konci

Vepřová panenka s ostřejšími konci
Vepřová panenka s ostřejšími konci

Ingredience: 800g vepřové panenky, domácí grilovací koření, hrst tymiánu, 2 druhy chilli papriček, sůl, pepř, olivový olej, 3 stroužky česneku

 

Postup: Vepřovou panenku – nejlepší kus celého vepřového ( alespoň podle popisu vepřové panenky na zabijačky.cz ) nakrájíme na kousky asi 4-5 cm vysoké. Nejprve samozřejmě maso odblaníme po obvodu a opláchneme. Pak panenku jemně zmáčkneme. Ze všech stran maso osolíme a opepříme. Do misky si dáme olej, do kterého nasekáme tymián a propasírujeme česnek. Vytvořenou směsí potíráme kusy panenky po celém obvodu. Oba druhy chilli papriček nasekáme nadrobno a dáme je jen na uříznuté konce panenky. Pak necháme maso 4 hodiny uležet v chladu. Jednotlivé kusy panenky pak vkládáme na rozpálený gril a grilujeme 8-9 minut. Maso neustále otáčíme, aby bylo opečené rovnoměrně ze všech stran.

 

Vhodná příloha: zeleninový salát s pečenou bagetou a bylinkovým máslem

Related Posts