Ingredience: 4 vepřová kolena, 100ml sladkého kečupu, 100ml ostrého kečupu, celý pepř, 100ml piva, 6 lístků bobkového listu, 2 snítky estragonu, 200g kyselého zelí, 1 cibulka, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, 2 lžíce cukru, 1 lžička kmínu, 20g másla
Postup: Nejprve si do misky smícháme oba druhy kečupu s pivem. Do této směsi přidáme prolisovaný česnek, nasekaný estragon, pár kuliček celého pepře. Touto marinádou přelijeme vepřová kolena, která uložíme v chladném místě a necháme přes noc marinovat. Druhý den napíchneme vepřová kolena na rožeň a vložíme nad rozpálený gril. Za stálého otáčení a občasného potírání marinádou necháme opékat 1 hodinu. Na gril si mezitím dáme grilovací pánev s máslem, na kterém necháme opražit najemno nakrájenou cibulku, než zesklovatí. Přidáme propláchnuté kyselé zelí a zalijeme trochou vody. Zelí dochutíme solí, pepřem, kmínem a cukrem a necháme dusit půl hodiny. nakonec zelí přecedíme od vody a servírujeme pod porci vepřového kolene.
Vhodná příloha : restované nebo šťouchané brambory