Vepřové kotlety na pomerančích

Vepřové kotlety na pomerančích

Vepřové kotlety na pomerančích
Vepřové kotlety na pomerančích

Ingredience: 300 g vepřových kotlet, olivový olej, sůl, pepř, mletou sladká paprika, plnotučná hořčice, limetka, vlašské ořechy, pomeranč

 

Postup: Pomeranče jsou častokrát kyselé, tak by se měli lidé snažit získat nějaké sladší, i když to není zrovna dvakrát jednoduché. Vepřové kotlety si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Dále si namícháme marinádu. Smícháme si olivový olej, sůl, pepř, mletou sladkou papriku, plnotučnou hořčici, limetkovou šťávu a nasekané nebo rozemleté vlašské ořechy. V této směsi necháme maso přes noc. Další den si rozpálíme gril, maso si vyndáme z marinády a vkládáme ho na rozpálený gril, kde začneme grilovat jemně z obou dvou stran. Vezmeme si pomeranč, omyjeme ho pod tekoucí vodou a osušíme. Následně se snažíme vytvořit dlouhého hada bez přerušení z jeho kůry. Pokud to nepůjde na jeden řez, můžeme klidně dělat i po částech. Takového hada z kůry vkládáme na jednu stranu grilovaného masa a necháváme ho tam, dokud maso nebude hotové. Hotové kotlety si vyndáme na talíř i s kůrou z pomeranče. Ještě si na ozdobu ugrilujeme limetku. Tu si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Rozkrojíme na půlky, pokapeme olivovým olejem a dáme ogrilovat. Limetku si přidáme k masu na ozdobu. K masu si tentokrát nebudeme dělat žádnou omáčku, protože je to dosti výrazný pokrm.

 

Vhodná příloha: celozrnné pečivo

Related Posts