Ingredience:
1 kg vepřové panenky
3 lžíce rostlinného oleje
1 lžíce kremžské hořčice
1/2 lžičky mořské soli
1/2 skleničky bílého vína
Hořčičná omáčka:
1 3/4 hrnku smetany na šlehání
1/4 hrnku kremžské hořčice
1/4 lžičky soli
1/8 lžičky bílého pepře
Detaily receptu:
Smíchejte olej, hořčici, sůl a pepř a dobře promíchejte. Vepřové potřete. Potom dejte na 8 hodin maso do lednice v plastové krabičce.
Panenku dělejte na grilu rozpáleném na 150°C. Dělejte asi 25 minut a každých deset minut polévejte vínem.
Během vaření si připravte hořčičnou omáčku.
Servírujte panenku nakrájenou na plátky. Plátky polijte omáčkou.