Ingredience: 800g vepřové plece, 2 lžíce dijonské hořčice, 2 lžíce olivového oleje, 4 snítky rozmarýnu, 3 listy bobkového listu, sůl, pepř, 1 šalotka, 2 stroužky česneku
Postup: Nejprve si vepřovou plec řádně odblaníme, omyjeme a osušíme. Pak ji nakrájíme na kostky o velikosti přibližně 3×3 cm. Kostky vložíme do misky a důkladně osolíme a opepříme. Do menší misky si smícháme dijonskou hořčici s olivovým olejem. K této směsi přidáme také nasekaný rozmarýn a bobkový list. Šalotku společně s česnekem nakrájíme na velejemno a také přidáme do misky s hořčicí. Vše pak důkladně promícháme a spojíme a přilijeme k masu. Opět promícháme tak, aby se marináda dostala na každý kousek masa, pak misku přikryjeme a necháme 4 hodiny uležet v chladu. Pak jednotlivé kousky masa napichujeme na grilovací jehly nebo namočené špejle a vkládáme na rozpálený gril. Za občasného otáčení grilujeme 8-9 minut a můžeme servírovat.
Vhodná příloha: grilované bramborové krokety