Ingredience: 300 g vepřového masa, slunečnicový olej, sůl, mletý pepř, česnek, grilovací koření, sójová omáčka, worcester, kuličky barevného pepře, černé pivo, světlé pivo, vinný ocet, chilli papričky, provensálské koření, tykev, mléko, vejce, strouhanka, vlašské ořechy, máslo, mletá skořice, moučkový cukr
Postup: Tento recept bude spíše pasovat mužským chuťovým pohárkům díky jeho palčivosti, ale to neznamená, že by si dámy nemohli také pochutnat. Maso si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Smícháme si marinádu z těchto surovin – slunečnicový olej, sůl, mletý pepř, česnek, grilovací koření, sójová omáčka, worcester, kuličky barevného pepře, černé pivo, světlé pivo, vinný ocet, chilli papričky bez semínek a provensálské koření. V této směsi necháme maso tři dny – 72 hodin. Po uplynutí této lhůty si ho vyndáme a vkládáme na rozpálený gril, kde grilujeme z obou stran zprudka. Ugrilované maso vyndáme na talíř a uděláme si k němu ještě přílohu. Tykev oloupeme, rozkrojíme, zbavíme semen, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nakrájíme na menší kostičky, dáme povařit doměkka a pak je scedíme a necháme vychladnout. Dále si ji rozmixujeme s mlékem a žloutky, přidáme strouhanku, nasekané vlašské ořechy, rozpuštěné vlažné máslo, skořici, cukr a vše šleháme. V další misce si ušleháme z bílků a trochy soli tuhý sníh, který opatrně vmícháme do směsi. Promíchanou směs si dáme do pekáčku vymazaného máslem a zapečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů Celsia. Před podáváním ještě posypeme moučkovým cukrem.
Vhodná příloha: tykev, dýně