Vepřový steak - plechová huba

Vepřový steak – plechová huba

Vepřový steak - plechová huba
Vepřový steak – plechová huba

Ingredience: 300 g vepřového masa, slunečnicový olej, sůl, mletý pepř, chilli koření, chilli omáčka, ostrá hořčice, ostré čatní, čerstvá nebo ve sklence – červená řepa, voda, zeleninový vývar – ne z kostky, mletý kmín, hladká mouka, ocet, citrón, zakysaná smetana, smetana ke šlehání 33 %, hlávkový salát, chilli papričky

 

 

Postup: Tento steak bude dosti ostrý, takže kdo zrovna nevyznává pikantní krmě, tak by se raději měl tohoto vzdát. Vepřové maso si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Smícháme si ostrou marinádu – slunečnicový olej, sůl, mletý pepř, chilli koření, chilli omáčka, ostrá hořčice a ostré čatní. V této směsi necháme maso tři dny – 72 hodin. Po uplynutí této doby si rozpálíme gril, maso vyndáme z marinády, vkládáme na gril a grilujeme zprudka z obou stran. Hotové steaky si vyndáme na talíř, můžeme obložit hlávkovým salátem a chilli papričkami a můžeme si nachystat přílohu. Ta bude stejně výrazná jako steaky. Použijeme červenou řepu, je vcelku jedno, jestli čerstvou nebo ve sklence. Pokud je to čerstvá, tak ji musíme oloupat, omýt pod tekoucí vodou a osušit. Dále se musí čerstvá nastrouhat na hrubším struhadle, zalije se vodou, zeleninovým vývarem, osolíme, opepříme, přidáme mletý kmín a dusíme zhruba půl hodiny pod pokličkou. Pokud máme řepu ve sklence, tak nic takového jako je očista nemusíme dělat. Následně řepu zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě, přičemž lijeme za stálého míchání – nesmí se utvořit hrudky. Povaříme minimálně patnáct, ale spíše dvacet minut. Osolíme, přidáme ocet, citrónovou šťávu, zakysanou smetanu, ale také smetanu ke šlehání. Prošleháme a hned sundáme a podáváme k steakům.

 

 

Vhodná příloha: zelenina

Related Posts