Ingredience: 600g vepřové krkovice, 2 cibule, 150g fazolových lusků, 1 polévková lžíce vepřového sádla, sůl, pepř, 4 stroužky česneku, mletý kmín, olej
Postup: Krkovici nejprve odblaníme a nakrájíme na 4 stejné plátky. Plátky naklepeme paličkou a nakrojíme na kraji ve třech místech. Plátky vložíme do misky, osolíme, opepříme, přidáme mletý kmín, prolisované 2 stroužky česneku, zakápneme olejem a promícháme. Pak necháme 2-3 hodiny uležet v chladu. Mezitím si nakrájíme cibuli nadrobno a zbylé 2 stroužky česneku na tenké plátky. Na gril vložíme pánvičku, dáme rozpustit sádlo a vložíme restovat cibulku a česnek. Ve stejnou chvíli na gril vložíme také plátky krkovice. Cibulku necháme restovat do té doby, než bude krásně křupavá. Maso grilujeme 6 minut z obou stran. Těsně před tím, než bude cibulka křupavá přihodíme do pánve i fazolové lusky a jemně orestujeme. Při podávání dáváme orestovanou cibulku na plátky masa. Koukněte i na další recepty na vepřovou krkovici na grilu, mohly by Vás zajímat
© JJAVA – Fotolia.com
Vhodná příloha: vařené brambory, bramborová kaše