Domácí vepřová žebírka

Domácí vepřová žebírka

Suroviny

  • 5 kg vepřových žebírek
  • 150 g kořenícího přípravku na vepřová žebra

 

Pracovní postup

  • Vepřová žebírka nakrájíme na menší kousky
  • Naporcovaná žebírka naložíme do solného roztoku (poměr 10 litrů vody na 1 kg soli) minimálně na 1 den
  • Naložené maso vyjmeme z nálevu a osušíme jej
  • Poté všechny kousky žebírek důkladně obalíme v kořenící směsi
  • Naložená a okořeněná žebra rozvěsíme na háčky v udírně nebo je položíme na udící rošty
  • Menší kousky udíme asi 4 hodiny při teplotě 72 °C, větší kusy žeber se udí 6 až 8 hodin
  • Fotografie z uzení na zahradní udírně Borniak

Related Posts

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *