
Ingredience: 300 g vepřového masa, sůl, olivový olej, citrón, mletá sladká paprika, čerstvé bylinky – tymián, rozmarýn, petrželka, tvaroh, tvrdý sýr
Postup: Steaky, v tomto případě to budou však vepřové, nejsou až tak časté, protože synonym ke slovu steak bývá obvykle hovězí maso. Ale dnes tomu bude úplně jinak a navíc marináda bude plná bylinek. Takže můžeme směle začít. Vepřové maso si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Připravíme si marinádu z těchto ingrediencí – olivový olej, tymián, rozmarýn, petrželka a mletá sladká paprika. Maso dáme do této marinády na celou noc. Druhý den si rozpálíme gril a maso na něj vložíme. Grilujeme zprudka po obou stranách. Hotové maso si vytáhneme na talíř a můžeme ozdobit větvičkou rozmarýnu. Ještě si připravíme omáčku k masu. Smícháme tvaroh, sůl, citrónovou šťávu a nastrouhaný tvrdý sýr. Důkladně promícháme a můžeme podávat k masu. Komu by to bylo ještě málo, tak si můžeme připravit ještě přílohu z rýže, například dušenou. Jestliže si někdo netroufá na rýži, tak si můžeme připravit zapékané brambory, případně i grilované, úplně jednoduchým způsobem, stačí jen osolit, opepřit, potřít olejem a grilovat.
Vhodná příloha: omáčky, rýže, brambory