Ingredience:
2 kg pečeně
1 hrnek tomatové omáčky
1 lžička Worcesterové omáčky
1/4 hrnek jablečného octa
1/2 lžičky soli
1 1/2 lžíce hnědého cukru
1 stroužek česneku, nakrájeného
1/4 hrnek másla
3 lžíce nasekané cibule
šťáva z jednoho citronu
1/2 lžičky papriky
1 lžíce plnotučné hořčice
1/3 hrnku kečupu
Detaily receptu:
Propíchejte pečeni vidličkou. Polijte maso trochou vody. Nechte odpočinout asi půl hodiny nebo hodinu. Dejte maso na vyvýšenou stranu (V stranu) odkapávacího plechu. Vařte pomalu v BGE na 120°C asi dvě hodiny.
Po jedné hodině připravte omáčku ve středně velkém rendlíku. Orestujte zprudka cibuli a česnek na másle. Přidejte rajčatovou omáčku, kečup, Worcester, citronovou šťávu a ocet. Povařte chvíli zbývající ingredience. Nechte probublávat, dokud není maso hotové. Nalijte čtvrtinu omáčky na alobal a na omáčku dejte maso. Další část omáčky nalijte na maso.
Utěsněte alobal a vraťte maso do udírny. Uďte dál na 120°C další hodinu a půl nebo dokud bude udělané.Na nejtlustší část masa použijte teploměr, abyste si byli jistí, že je hotové.
Servírujte se zbytkem omáčky.