Chuckova pečínka

Chuckova pečínka

Ingredience:

Chuckova pečínka
Chuckova pečínka

2 kg pečeně

1 hrnek tomatové omáčky

1 lžička Worcesterové omáčky

1/4 hrnek jablečného octa

1/2 lžičky soli

1 1/2 lžíce hnědého cukru

1 stroužek česneku, nakrájeného

1/4 hrnek másla

3 lžíce nasekané cibule

šťáva z jednoho citronu

1/2 lžičky papriky

1 lžíce plnotučné hořčice

1/3 hrnku kečupu

Detaily receptu:

Propíchejte pečeni vidličkou. Polijte maso trochou vody. Nechte odpočinout asi půl hodiny nebo hodinu. Dejte maso na vyvýšenou stranu (V stranu) odkapávacího plechu. Vařte pomalu v BGE na 120°C asi dvě hodiny.

Po jedné hodině připravte omáčku ve středně velkém rendlíku. Orestujte zprudka cibuli a česnek na másle. Přidejte rajčatovou omáčku, kečup, Worcester, citronovou šťávu a ocet. Povařte chvíli zbývající ingredience. Nechte probublávat, dokud není maso hotové. Nalijte čtvrtinu omáčky na alobal a na omáčku dejte maso. Další část omáčky nalijte na maso.

Utěsněte alobal a vraťte maso do udírny. Uďte dál na 120°C další hodinu a půl nebo dokud bude udělané.Na nejtlustší část masa použijte teploměr, abyste si byli jistí, že je hotové.

Servírujte se zbytkem omáčky.

Related Posts

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *