Ingredience: 300 g vepřového masa, sůl, pepř, olivový olej, grilovací koření, mletá pálivá paprika, chilli koření, černé pivo, sušené oregano, sušený tymián
Postup: Už jsme měli mnoho špízů, a to jak zeleninových či v kombinaci s masem, ale dnes to bude varianta čistě pro masožravce, navíc pěkně pikantní, takže i muži si přijdou na své, protože mají palčivé pokrmy tak nějak rádi. Takže si ukážeme, jak je připravit. Maso si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nakrájíme na kousky a vložíme do této marinády – olivový olej, sůl, pepř, mletá pálivá paprika, černé pivo, oregano, tymián, chilli koření a grilovací koření. Necháme marinovat přes celou noc. Druhý den si maso vytáhneme a dáváme na jehly, posléze vkládáme na rozpálený gril a grilujeme zprudka. Hotové si vytáhneme na talíř a můžeme podávat ještě s pikantní omáčkou. Tohle jídlo je dost ostrá záležitost, takže by ho rozhodně neměli jíst děti a pak také lidé, kteří si na pálivé příliš nepotrpí. Je to spíše varianta pro muže, jak už bylo řečeno, i když není vyloučeno, že ani některé ženy by to nesnesly. Je dobré mít pusu z oceli, jak by se tak řeklo, aby se tohle jídlo dalo pozřít každým. Nicméně přejeme každému, kdo ho zkusí, aby si na něm i pochutnal.
Vhodná příloha: pečivo, pikantní omáčky, brambory