Ingredience: 300g vepřového plecka, 300 g okurek, 300 g rajčat, 300 g cibule, sůl, pepř, olivový olej
Postup: Všechny suroviny si omyjeme a nakrájíme. Připravíme si špízy neboli jehlice. V tomto případě je nutné mít kovové, protože s dřevěnými špejlemi by to nebylo ono. Suroviny napichujeme v tomto pořadí – maso, okurka, rajče, cibule. Osolíme a opepříme buď na špízu, nebo ještě nakrájené na stole. Tak to jde pořád dokola, dokud není jehla plná. Nyní je na řadě rozpálit si gril. Když už má požadovanou teplotu, tak na něj položíme špízy potřené olivovým olejem a grilujeme ze všech stran. Hotové špízy vytáhneme, dáme si je na talíř a může se konzumovat.
Vhodná příloha: vařené nebo pečené brambory