Ingredience: 300 g vepřového masa, slunečnicový olej, sůl, mletá pálivá paprika, chilli omáčka, chilli koření, česnek, římský kmín, mletý pepř, ostré kari koření, máslo, křen, bílý pepř, citrón, sterilované zelí, houska, mléko, cibule, vejce, muškátový oříšek, strouhanka, hladká mouka
Postup: Na tento recept je potřeba mít jednu zásadní věc – pusu jako z plechu. Je to z důvodu dosti ostré marinády, takže kdo nemá rád pikantní, měl by se těmto plátkům raději vyhnout. Vepřové maso si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Smícháme si pikantní marinádu – slunečnicový olej, sůl, mletá pálivá paprika, chilli omáčka, chilli koření, česnek, římský kmín, mletý pepř a ostré kari koření. V této směsi necháme maso tři dny – 72 hodin. Po uplynutí této lhůty si maso vyndáme z marinády a vkládáme na rozpálený gril, kde grilujeme zprudka z obou stran. Během procesu můžeme ještě potírat zbylou marinádou. Hotové si dáme na talíř a připravíme si přílohu. Ale nejprve ještě doplněk v podobě ochuceného másla. Máslo si dáme do misky, přidáme oloupaný, omytý pod tekoucí vodou a osušený, nastrouhaný křen, bílý pepř, citrónovou šťávu a osolíme. Promícháme a přidáme k masu. A nyní slíbená příloha. Jelikož je to ostrý pokrm, srazí se to klasikou. Zelí si scedíme, necháme okapat, překrájíme na menší kousky a dáme do misky. Přidáme housku nakrájenou na kostičky namočenou v mléce, nadrobno nakrájenou cibuli, vejce, muškátový oříšek, sůl a strouhanku. Vše důkladně promícháme a vytvarujeme karbanátky, které obalíme v trojobalu – hladká mouka, vejce, strouhanka. Smažíme v rozpáleném oleji.
Vhodná příloha: ochucené máslo, zelí