Ingredience: 700g vepřové pleci, 100g anglické slaniny vcelku, 16 plátků uzené slaniny, sůl, pepř, 6 lžiček strouhanky, 2 vejce, kmín, 2 cibule, 6 stroužků česneku,, hrst petržele
Postup: Vepřové maso zbavíme povrchových blan, omyjeme a osušíme. Pak maso nakrájíme tak, aby se nám jednotlivé kousky vešly do mlýnku. Maso meleme najemno společně s masem umeleme také cibule, česnek a anglickou slaninu vcelku. V misce celý obsah dochutíme solí, pepřem, kmínem a nasekanou petrželkou. Přidáme 2 vejce a promícháme. Pak maso necháme 3 hodiny uležet v chladu. Do vody si mezitím namočíme 16 silnějších špejlí. Do masa ještě přidáme strouhanku na spojení. Na každou špejli dáváme asi 50g masové směsi a řádně přitlačíme ke špejli. Maso pak zabalíme do plátků uzené slaniny, kterou na začátku a na konci zajistíme párátkem. Špejle můžeme vložit na rozpálený gril a za postupného otáčení grilujeme 10 minut. 4 kousky na jednu porci.
Vhodná příloha: vařené brambory, zeleninový salát