Šťavnatý plátek z vepřové kýty s čistě přírodními chutěmi

BarbecueIngredience: 800g vepřové kýty, snítka rozmarýnu, 6 lístků bazalky, 8 kuliček červeného pepře, mořská sůl, olivový olej, 10 lístků kopřiv.

 

Postup: Maso si nakrájíme na 4 stejně velké plátky. Odstraníme všechny povrchové blány a naklepeme hřbetem pěsti. Rozmarýn, bazalku, a kopřivu si mezitím připravíme na prkénko. Všechny bylinky nadrobno nasekáme a zakápneme olivovým olejem. Plátky masa vložíme do misky a přidáme mořskou sůl. V hmoždíři si rozdrtíme červený pepř a také přidáme k masu. Nakonec k masu přidáme i nasekané bylinky, podlijeme olivovým olejem a necháme přes noc maso nasáknout přírodní chuť bylinek. Druhý den maso očistíme od bylinek a osušíme. Pak vložíme na rozpálený gril, kde grilujeme 7 minut z obou stran. 

© stockcreations – Fotolia.com

Vhodná příloha: vařené brambory

Related Posts