Svázané vepřové

Svázané vepřové

Svázané vepřové
Svázané vepřové

Ingredience: 300 g vepřového masa, slunečnicový olej, sůl, mletá sladká paprika, česnek, plnotučná hořčice, sušená petrželka, zakysaná smetana, křenová pasta, kečup, klasická nebo celozrnná bageta

 

 

Postup: Tady bude potřeba opravdu větší flákota masa, jak se říká, aby se dala svázat potravinářským špagátem. Vepřové maso si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Maso si potřeme slunečnicovým olejem a potravinářským špagátem svážeme. Děl se to z důvodu, aby maso udrželo svůj tvar. Připravíme si kořenící směs. Smícháme slunečnicový olej, sůl, mletou sladkou papriku, utřený česnek, plnotučnou hořčici a sušenou petrželku. Důkladně rozmícháme a maso položíme na grilovací jehlu. Během grilování potíráme ze všech stran maso a grilujeme zlehka. Hotové si vyndáme na talíř, zbavíme provázku a nakrájíme na plátky. Připravíme si přílohu. Smícháme si zakysanou smetanu, česnek, křenovou pastu a kečup. Důkladně promícháme a podáváme k připravenému masu. Ještě si nachystáme pečivo. Bagetu klasickou nebo celozrnnou, to už záleží na každém, jakou si zvolí, si nakrájíme na plátky, potřeme česnekem, pokapeme slunečnicovým olejem a zlehka grilujeme z obou stran. Hotovou bagetu přidáme k masu a omáčce. Je to výrazný recept, takže kdo chce, nemusí si bagetu grilovat, ale dát si třeba klasický chléb, jen tak.

 

 

Vhodná příloha: pečivo

Related Posts