Uzené s pikantní omáčkou

Uzené s pikantní omáčkou

Uzené s pikantní omáčkou
Uzené s pikantní omáčkou

Ingredience: 300 g uzeného vepřového masa, olivový olej, sůl, česnek, mletá sladká paprika, rajčatový protlak, plnotučná hořčice, čili omáčka, barevný pepř, česnek, rajčata, petrželka, mrkev, máslo, vejce, pepř, voda, hladká mouka

 

 

Postup: Do tohoto receptu použijeme uzené vepřové maso, chutě tak budou ještě výraznější. Maso si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Připravíme si marinádu – olivový olej, sůl, česnek, mletá sladká paprika, rajčatový protlak a plnotučná hořčice. V této směsi necháme maso přes noc. Další den si rozpálíme gril a maso na něj vložené grilujeme zprudka. Pokud nějaká marináda ještě zbude, může se jí maso v průběhu grilování potírat. Hotové maso si vyndáme na talíř a nachystáme si pikantní omáčku. Do misky si dáme čili omáčku, mletý barevný pepř, utřený česnek, namletá rajčata, přidáme petrželku a osolíme. Důkladně promícháme a podáváme k uzenému masu. Ještě si nachystáme další přílohu. Ta bude svým způsobem zdravá. Mrkev si oloupeme, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Uvaříme ji v osolené vodě. V hluboké pánvi si rozpustíme máslo, přidáme nadrobno nasekanou mrkev a zatím si v misce ušleháme žloutky se solí, pepřem, vodou, hladkou moukou a pevný sníh z bílků. Vše velmi zlehka promícháme a vlijeme na pánev k mrkvi, kde doděláme do hotova. Snažíme se, aby nám vznikla omeleta, ale když bude mít jiný tvar, tak se vůbec nic neděje. Hotovou omeletu si vyndáme a podáváme k masu a omáčce.
Za fotografie děkujeme prodejci udíren Bradley ze středočeských Tachlovic

 

 

Vhodná příloha: omáčky, zelenina

Related Posts