Vepřová kotleta marinovaná ve šťávě z dušené zeleniny

Meat with PotatoIngredience: 4 plátky vepřové kotlety bez kosti, 100g fazolových lusků, 100g baby karotky, 1 větší cibule, 100g cukety, 1 červená paprika, 1 žlutá paprika, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, 50g másla, 4 rajčata

 

Postup: Nejprve si necháme na pánvi rozpustit máslo, do kterého přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Když cibule zezlátne, přidáme všechny druhy zeleniny nakrájené na kostky a necháme 6 minut restovat. Poté osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek,  zalijeme 200ml vody a necháme zeleninu dusit. Když je zelenina podušená, slijeme výpek do misky. Zeleninu necháme v lednici uležet do druhého dne. Maso si naklepeme, nařízneme po stranách a vložíme marinovat do zeleninového výpeku. Necháme maso uležet přes noc a pak vkládáme na rozpálený gril. Maso grilujeme 6 minut z obou stran a stále potíráme zbylým výpekem. Zeleninu rozložíme na grilovací tácek a necháme ještě grilovat s masem. Servírujeme společně.

Boris Ryzhkov – Fotolia.com

Vhodná příloha: zelenina postačí i jako příloha

Related Posts