Ingredience: 300 vepřových žeber, olivový olej, sůl, mletý pepř, dýňový kompot, kapustičky, máslo, salát či jiná uzenina, tvrdý sýr
Postup: Sezóna dýní je spíše na podzim, to však neznamená, že by se jimi nemohlo maso tzv. říznout. Vepřová žebra si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Připravíme si marinádu – olivový olej, sůl, mletý pepř a dýňový kompot. Kompot dáme celý, jak leží a běží, nic se nevynechává. V této směsi necháme žebra přes noc. Další den si rozpálíme gril a maso vytažené z marinády na ně vkládáme – grilujeme zprudka. Hotové maso si vyndáme na talíř a můžeme pokračovat. Jelikož je maso tentokrát sladkou formou, tak by se mělo srazit slanou přílohou. Kapustičky si uvaříme v osolené vodě dopoloměkka. Pekáč si vymastíme máslem, rozložíme do něj kapustičky, posypeme drobně nakrájeným salámem či jinou uzeninou a nastrouhaným tvrdým sýrem. Osolíme a nakonec nahoru položíme tři střední plátky másla. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě zhruba půl hodiny, ale je to individuální, záleží na troubě – každá peče jinak. Kdo nemá rád kapustičky, může je vyměnit za jinou zeleninu, například špenát, zelí, lilek a podobně, nicméně kapustičky jsou velmi výživné. Pokud někdo nesnáší dýni, tak v tomto případě je to horší, protože výměnou by se jaksi zhatila celá struktura receptu.
Vhodná příloha: zelenina