Vepřové špízy marinované na divoko s přelivem

Vepřové špízy marinované na divoko s přelivem

 

Vepřové špízy marinované na divoko s přelivem
Vepřové špízy marinované na divoko s přelivem

Ingredience: 800g vepřové plece, 3 cibule, 2 červené papriky, 2 stroužky česneku, 150ml bílého vína, 2 mrkve, 1 petržel, 1 lžička nového koření, 5 kuliček celého pepře, sůl, 50g másla, hladká mouka, 4 bobkové listy

 

Postup: Den před grilováním si vepřovou plec očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostky. V pánvi si rozehřejeme polovinu množství másla, na kterém necháme zpěnit 1 cibulku s česnekem nakrájené nadrobno. Přidáme nastrouhanou mrkev a petržel a necháme 5 minut restovat. Zalijeme bílým vínem a vodou a přivedeme k varu. Ochutíme solí, pepřem, novým kořením a bobkovým listem.  Když je směs hotová, necháme ji vychladit a do vychlazené směsi dáme marinovat Kostky vepřového masa. Uložíme a necháme přes noc marinovat v chladu. Druhý den maso vyndáme z marinády, kterou zcedíme, vložíme na gril a opět přivedeme k varu. Z mouky a másla připravíme jíšku, kterou šťávu zahustíme. Maso postupně napichujeme na grilovací jehly střídavě s cibulí nakrájenou na kolečka a kostkami papriky. Můžeme vložit na gril. Za občasného otáčení špízy grilujeme po dobu 10-ti minut a po celou dobu grilování necháme přitvářet i šťávu. Servírujeme špízy, které poléváme šťávou.

 

Vhodná příloha: vařené brambory, rýže (když je omáčky více)

 

© Africa Studio – Fotolia.com

Related Posts