Ingredience: 800g vepřového bůčku bez kosti, 300ml piva, 3 lžíce medu, 1 lžíce mleté papriky, 1 lžička chilli, 2 lžičky worcesterové omáčky, sůl, pepř, 1 cibule, 6 stroužků česneku
Postup: Pokud na vepřovém bůčku je ještě kůže, tak jí odstraníme. Kůži necháme na potření roštu grilu před grilováním. Bůček po délce nakrájíme na plátky o síle 2-3cm. Plátky masa osolíme a opepříme důkladně z obou stran. V misce si smícháme pivo s medem a worcesterovou omáčkou, přidáme mletou papriku, chilli, sůl, pepř a najemno nasekanou cibulku s česnekem. Vše důkladně promícháme a do hotové marinády vkládáme plátky bůčku. Vše necháme marinovat v chladu alespoň 3 hodiny. Pak maso vyjmeme a plátky vkládáme na rozpálený gril. Kdybychom maso nakrájeli na kostky už nyní, špatně by se obracely. Maso grilujeme 4 minuty z každé strany, pěkně do křupava. Pak plátky sundáme z grilu, nakrájíme na kostky a můžeme servírovat. Není tak tučný jako pečený bůček, a díky omáčce je i chuťově zajímavější.
Vhodná příloha: pečivo