Velmi pikantní vepřové kostky na špejli

??????????????????Ingredience: 400g vepřové kýty, 400g vepřové kýty, 1 lžička pálivé papriky, 2 chilli papričky (cayenský pepř), 1 větší cibule, 100ml ostrého kečupu, 150ml černého piva, sůl, pepř, olej.

 

Postup: Nejprve si ve vodě necháme 1 hodinu namočit špejle, aby na grilu neshořely. Nebo můžeme využít nerezové špejle. Vepřové maso nakrájíme na menší kostky a vložíme oba druhy masa do misky. Na prkénku si nasekáme chilli papričky a cibulku na drobno. Přidáme k masu. K masu také přidáme lžičku pálivé papriky, ostrý kečup a celé zalijeme černým pivem. Celý obsah misky důkladně promícháme a necháme uležet 2 hodiny v chladu. Pak maso napícháme na špejle a vkládáme na gril. Grilujeme 12 minut. Při grilování stále otáčíme a potíráme zbylou marinádou z misky.

© nordroden – Fotolia.com

Vhodná příloha: pečivo

Related Posts